• Wed. Dec 1st, 2021

AL2

…është media jote

FIFA projekton ndryshimin radikal në futboll, rregulli i ri i bën nder sulmuesve

Byadmin

Oct 6, 2021

FIFA po mendon të bëjë një ndryshim rrënjësorë në rregullin e pozicionit jashtë lojë që është aq shumë problematik dhe i kontestuar në futbollin e sotëm.

Shumë aksione të rregullta përfundojnë me bilbilin e gjyqtarit ku nuk mungojnë dhe protestat e lojtarëve.

Offside in football: All you need to know

Rregulli i ri parashikon që këmba e pasme e sulmuesi të matet me pjesën e përparme të mbrojtësit duke zhdukur kështu termin “pozicion milimetrik” si dhe duke favorizuar ndjeshëm sulmuesin që ka më shumë mundësi të shkëputet ndaj kundërshtarit.

IFAB rules out Arsene Wenger offside rule proposals for Euros | Football  News | Sky Sports

Ndryshimet pritet të miratohen shumë shpejt dhe risia do të nisë nga kampionati i moshave në Itali për të parë dhe rezultatet e para.

Premier League VAR to use 'thicker lines' for offside calls next season |  Football News | Sky Sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *