• Wed. Dec 1st, 2021

AL2

…është media jote

Lorik Cana i bashkohet thirrjeve për bojkotin e koncertit të artistit serb!

Byadmin

Aug 8, 2021

Reagime të ashpra ka nxitur ardhja e këngëtarit serb Goran Bregovic në Festivalin e Birrës në Korçë.

Tifozat kuq e zi, përmes një postimi në faqen e tyre në Facebook kërkuan nga Bashkia e Korçës që të tërhíqet nga axhenda e planifikuar për festivalin e birrës.

Reàgimin e tyre e ka shpërndàrë në story edhe Lorik Cana, i cili bie dakord me fjalët e tifozëve dhe është PRO bòjkotit të koncertit të artistit serb.

Lorik Cana i bashkohet thirrjeve për bojkotin e koncertit të artistit serb!  – iconstyle.al

Postimi i plotë:

“Ne deri sot kemi marrë shumë kërkesa nga anëtarët tona nga gjitha trevat që të ndalojmë me trupat tanë paraqitjen e këngëtarit serb që motívonte paramílítarët serb me këngët e tij për të bërë màsàkra mbi popullatën civile në shumë qytete të Kosovës. Afro 2000 vàrréza janë të hapura pa vàrré në Kosovë sepse krímínelet i zhdùken edhe trupat. Mbi 12.000 víktíma lùfte. Serbia asnjëherë nuk kërkoi falje. Pyesim Bashkinë e Korçës a ka mundur ndonjë artist shqiptar të performoj në ndonjë festival në Serbi? Përgjigja e vetme është JO. Për më tepër radiot në Serbi ndalojnë trànsmetimin e këngëve të Dua Lipës e Rita Ores vetëm se ato janë shqiptare. Prandaj para këtij ràcízmi shtetëror që i’u bëhet shqiptarëve nuk do ti mbyllim sytë. Në mënyrë që festivali të mbahet dhe të mos përfundoj ashtu si nuk duhet, ne edhe njëherë po e përserisim: TËRHIQENI Bregoviçin nga festivali i Korçës.Kjo është thirrja e fundit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *