• Thu. Dec 2nd, 2021

AL2

…është media jote

Andi Lila deklaratë nga Golemi: Qytetarët po përjetojnë një bòmbë mjedisore nga mbetjet…(VIDEO)

Byadmin

Jul 11, 2021

Andi Lila në një lídhje direkte nga Golemi i Kavajës shprehu shqetësimin e tij dhe të banorëve rreth masàkrës mjedisore që po ndodh në atë zonë.

Ai ka konsideruar këtë plan mafíoz, ndërsa ka akùzuar qeverinë për paaftësi në menaxhimin e kësaj situate.

Lila i bëri thirrje SPAK-ut që të hetojë tenderin e inceneratorëve në të cilën qeveria mbetjet që kanë zàptuar qytetin të cilat ka përdetyrë ti pastrojë, i lë rrugave vetëm që të bëjë tendera dhe të vjédhë sa më shumë.

Jeta e njerëzve është bnë rrezík nga era që kundermon përgjatë rrugës. Kazanët e tejmbushuar pastrohen rrallë, duke krijuar këtë situatë tejet të pakëndshme për banorët.

“Situata e mbetjeve në Kavajë është kthyer në një bòmbë mjedisore që rrezikon shëndetin e qytetarëve. Pamjet që shohim, që shoqërojnë përditshmërinë e qytetarëve dhe turistëve nuk janë vetëm produkt i paaftësisë së pushtetit vendor dhe qeverisë.

Fatkeqësisht ajo çfarë qytetarët e Kavajës dhe Durrësit po përjetojnë është një skenë krímínale që po ndërtohet duke dëmtuar shëndetin e qytetarëve me qëllim pasurimin e klientëve të Edi Ramës. Për të çuar para tek mafía e inceneratorëve plehrat po lihen me qëllim jashtë kontrollit për të nxitur një krizë dhe pastaj për të ofruar një zgjidhje nga ata që e prodhuan këtë krízë.

Pra, duke kërcënuar shëndetin e qytetarëve po i detyrojnë që të pranojnë zgjedhje shumë më të shtrenjta për menaxhimin e plehrave. Kjo lojë me shëndetin e qytetarëve vetëm për përfitimin e mafías së inceneratorëve është e papranueshme dhe krímínale. Ne i kërkojmë SPAK-ut të veprojë urgjentisht përpara se pasojat për ambientin dhe shëndetin të jenë të parikuperueshme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *