• Thu. Dec 2nd, 2021

AL2

…është media jote

Arréstimet e fundit/ A po i afrohet SPAK edhe Saimir Tahirit?

Byadmin

Jul 2, 2021

Prokuroria e Posaçme doli me një njoftim zyrtar në lídhje me mega-operacíonín me dhjetëra të arréstuar.

Por në mesin e njoftimit thuhet se nga zyrtarët e lartë të arréstuar janë edhe dy ofícerë polície.

Jo më kot, SPAK e nénvizon se ata kanë qenë shoqërues të Saimir Tahirit, pra truprojat e tij.

Ndërkohë krimet janë kryer pikërisht në vitin 2016, në kohën kur Tahiri ishte ministër.

Zyrtare, Tahiri akuzohet për trafik droge, udhëtoi në makinë me të  dyshuarit - reporter.al

A po i afrohet sërish SPAK ish-ministrit të ‘suksesshëm’ të Edi Ramës?

Jo vetëm kaq, por në njoftim thuhet se këta zyrtarë, jo vetëm garantonin dërgesat, por në disa raste ishin pronarë të drògës.

“Në veçanti, masat e sigurisë personale janë ekzékutuar, (përveç 10 shtetasve që janë arréstuar më parë në kuadër të opéracíonit Kulmi) edhe për një administrator publik (drejtor), një pròkuror, tre zyrtarë të lartë të polícisë e dy punonjës të tjerë polície, këta dy të fundit në kohën e kryerjes së veprave pénale – në vitin 2016 – me detyrën e pjesëtarëve të grupit te shoqërimit të ish – Ministrit të Brendshëm. Zyrtarët publikë, në disa raste pronarë të drògës, kanë gàrantuar, jo vetëm nga ana tokësore, por edhe detare në Shqipëri, që dërgimi i léndës nàrkòtike i destínuar në brígjet e Puglia-s të kryhej me siguri të plotë,” thuhet në njoftim.

Media amerikane: Të hetohet për drogën Edi Rama dhe Saimir Tahiri - Droni.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *