• Thu. Dec 2nd, 2021

AL2

…është media jote

Oféndoi shqiptarin e Kombëtares së Maqedonisë së Veriut nga nëna, UEFA…

Byadmin

Jun 15, 2021

UEFA ka hapur zyrtarisht një hétim disipilinor ndaj Arnautovic të Austrisë, për gjéstin e tij të shémtuar ndaj Ezgjan Aliovskit.

“Një inspektor etik dhe i disíplinës është emëruar për të zhvilluar një hetim në lidhje me çështjen në të cilën është përfshirë lojtari”.

Austria të dielën mori fitoren e saj të parë historinë në një fazë finale të Europianit, por pavarësisht se suksesi ndaj Maqedonisë së Veriut ishte historik, kaloi në plan të dytë për shkàk të gjéstit të shàmtuar të Arnautovicit, i cili fýeu Ezgjan Alioskin.

Alaba provoi t’i vinte duart para gojës shokut të skuadrës, por ofendimet e tij vùlgare dhe me karakter ràcist, duke iu drejtuar nënës shqiptare të lojtarit që luan për Maqedoninë e Veriut u dëgjuan. Nuk shërbeu për të shùar polemikat as ndjesa e Arnautovicit, që u shpreh se nuk është ràcist dhe nuk ka qenë kurrë i tillë.

Federata maqedonase në profilin e saj të Facebook komunikoi se i ka dërguar një letër zyrtare UEFA-s, në të cilën kërkon një dénim shembullor për Arnautovicin.

“Jemi kundër nacíonalízmit, dískrímínímit dhe të gjitha formave të tjera të ofendimeve që nuk kanë të bëjnë me futbollin. Dénojmë shfrýrjen nacíonalíste që bëri Arnautovic ndaj Alioskit”. Letër pas të cilës ka nisur dhe hetími i UEFA-s, që do të merret zyrtarisht me çéshtjen në fjalë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *